ПРОЦЕДУРА РЕЄСТРАЦІЇ НА НМТ

Реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті триватиме з 3 квітня до 3 травня.

Український центр оцінювання якості освіти забезпечить її в безпаперовій формі.
Щоб зареєструватися, потенційному вступнику / потенційній вступниці потрібно буде за допомогою спеціального сервісу на вебсайті Українського центру створити персональний кабінет.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступнику / вступниці потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті УЦОЯО та виконати в ньому такі дії:

1) унести особисті дані (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності),  номери контактних телефонів та адресу електронної пошти, категорію випускник поточного року або випускник минулих років) й інформацію щодо участі в НМТ.

Обов’язковим етапом під час заповнення реєстраційної форми є вибір із запропонованих переліків навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник / вступниця бажає пройти тестування, та населеного пункту в Україні або за кордоном, де він /вона перебуватиме в дні проведення НМТ, – цю інформацію буде використано для розподілу учасників за тимчасовими екзаменаційними центрами. Випускники поточного навчального року, крім цього, мають вибрати із переліку свій заклад освіти.

Зважте на те, що навчальні предмети, які увійшли до основного блоку НМТ, – українська мова та математика, – будуть автоматично зазначені в сервісі реєстрації, тож вступникові потрібно буде вибрати із запропонованого переліку лише один із предметів другого блоку НМТ. Вибрати кілька предметів додаткового блоку не можна, адже НМТ буде цілісним (складатиметься з двох блоків, до яких входитиме три предмети), відтак реєстрація для проходження тестування з меншої або більшої кількості предметів неможлива.

Після заповнення реєстраційної форми необхідно буде підтвердити зазначені дані.

2) завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів:

  • паспортного документа або іншого документа, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;
  • документа, що підтверджує інформацію про освіту: довідки з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтва про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);
  • документа, що підтверджує внесену інформацію про  реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картки платника податків або паспорта громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.